Пасивни доходи. Вероятно няма човек на тази земя, който да не се е интересувал от подобна форма на забогатяване.

Как обаче да го осъществим?

Един от начините е чрез инвестиция в ETF-и. ETF-ите са борсово търгувани инструменти, които следят представянето на даден базов актив.

Този базов актив може да бъде пазарен индекс като S&P 500, икономически сектор (напр. технологичен, банков, автомобилен), суровина (напр. злато, петрол), облигации, или, с други думи, всеки актив или група активи, които са определени за инвестиране при създаването на ETF-а. Научете всичко за ETF-ите тук.

Инвестицията в този вид финансови инструменти придобива все по-голяма популярност. Предимствата на ETF-ите са много и често хората ги смятат за безрискови. Това обаче не е така. Инвестицията в ETF-и крие доста рискове.

Научете повече за тях по време на безплатна лекция на 16.07.2024 от 19:00! Ето и темите, които ще обсъдим:

  • Какво представляват ETF-ите?
  • Какви са техните предимства и недостатъци?
  • Какви рискове крие инвестирането в ETF-и?
  • Как да инвестираме?
  • Примерни индекси

Кой ще бъде лектор на обучението?

Лектор ще бъде анализатор на акции в потребителския сектор в $6-милиарден хедж фонд в Лондон. Работил е в Citigroup Global Markets, Goldman Sachs Asset Management и $2-милиарден университетски фонд (на чийто инвестиционен съвет е бил Уорън Бъфет) в САЩ, Великобритания и Хонг Конг. Завършил е Магистър по Финанси в University of Cambridge в Англия със стипендия и бакалавър по Икономика в Америка. Има близо 10 години опит на международните финансови пазари в областта на акции, деривати и арбитраж.

 

Онлайн лекцията ще се проведе на 16.07 от 19:00 и е напълно безплатна.

ЗАПИШЕТЕ СЕ СЕГА